Ja ik wil een proefles zang inplannen! 


Wachtlijst voor de avonden 

Super tof dat je een proefles zang aan wilt vragen! Aangezien ik beperkte lesmomenten heb, zit mijn lesplanning in de avond op dit moment vol. Wanneer je enkel in de avond beschikbaar bent kan het even duren tot je een bericht krijgt voor het prikken van een datum. 

De proefles duurt ongeveer 45 minuten. Ben je jonger dan 21? Dan kost de proefles €18,50, ouder dan 21? Dan kost de proefles €24. Besluit je je na de proefles in te schrijven? Dan wordt de proefles met terugwerkende kracht gratis, deze wordt namelijk et bedrag van je proefles in mindering gebracht van je eerste factuur en was de proefles dus gratis.

Lees eventueel ook eerst meer over privé zanglessen of de tarieven

Proefles zang aanvragen

Instagram

Veelgestelde vragen over proeflessen

Moet ik iets voorbereiden of meenemen voor de proefles?

Nee je hoeft niets mee te nemen, het enige dat ik meestal voorafgaand aan de proefles vraag is het bedenken van een liedje dat je evt zou willen gebruiken in de les. Dit hoeft helemaal geen moeilijk liedje met grote uitdagingen te zijn. Zelfs Vader Jacob zou kunnen, echter denk ik dat je wel iets leukers dan dat kunt bedenken.

Hoe ziet een proefles er uit?

Een proefles staat geheel in het teken van: kennismaken. Kennismaken met mij als docent, met basis zangtechniek en de lesopbouw. Dit is allemala nodig om zien of je je op je gemak voelt en of het je leuk lijkt om aan de slag te gaan met zang.
Een proefles duurt doorgaans 45 minuten en is in 3 delen te delen. Allereerst starten we met een ontspannen gesprekje om elkaar te leren kennen. Ik heb wat vragen voor je zoals wat je zou willen leren, waarom je op zangles wilt, van welke muziek je houdt etc en er is gelegenheid om mij vragen te stellen. Daarna volgt basis zangtechniek. Of iemand nou totaal geen of juist heel veel ervaring heeft, iedereen krijgt bij mij de basis ademhalings- en zangtechniek uitgelegd. Ik heb zelf jarenlang les gehad en de techniek is me door vele docenten uitgelegd, toch snapte ik het bij de ene docent niet en bij de andere wel. Daarom vind ik het belangrijk om mijn uitleg aan iedereen te geven. Als laatste gaan we aan de slag met zingen, we warmen de stem op en gaan aan de slag met een door jou gekozen liedje. Vaak is voor dat laatste maar kort de tijd, maar toch geeft het een inkijkje in hoe lessen gaan.

Wat kost een proefles?

Een proefles van 45 minuten kost €18,50 als je <21 jaar bent en €24 als je 21 jaar of ouder bent. Besluit je na de proefles in te schrijven? Dan komen de kosten van de proefles te vervallen.

Waarom is een proefles niet gratis?

Als zelfstandig ondernemer en geschoolde zangdocent ben ik afhankelijk van mijn inkomen uit de lessen. In het verleden, toen proeflessen nog gratis waren, kwam het te vaak voor dat iemand een proefles volgde, puur om eens te ervaren hoe zangles is maar zonder serieuze intenties. Hierdoor was ik mijn kostbare tijd kwijt waarin ik ook een betaalde les had kunnen geven en had die persoon gratis 45 minuten zangles gevolgd. Om dat te voorkomen vraag ik dus geld voor een proefles, maar worden de kosten kwijtgescholden na inschrijving.

Hoe lang moet ik ongeveer wachten tot ik aan de beurt ben voor een proefles?

Ik stuur je een bericht met mogelijke datums/tijden voor een proefles zodra er ook echt ruimte is in de lesplanning. Ik zou het vervelend vinden als je een proefles volgt en vervolgens nog een half jaar moet wachten tot er plek is in de lesplanning omdat ik een wachtlijst heb.

Hoe lang je moet wachten tot je aan de beurt bent is heel lastig te zeggen. Het is ook afhankelijk van het moment waarop je beschikbaar bent. Op maandagmiddag is er vaak meer ruimte dan de maandag- en donderdagavond. Ik heb niet heel veel verloop van leerlingen. Toch stopt er natuurlijk zo nu en dan een leerling. Vooraf kan ik dat echter heel lastig inschatten. Het moment dat er de meeste nieuwe leerlingen kunnen starten is doorgaans na de zomervakantie. Aan het eind van een lesjaar overwegen leerlingen vaak of ze door willen gaan of niet. Ook wordt er in die zomer altijd een nieuwe lesplanning waardoor er soms ook nieuwe plekken beschikbaar komen.