PRIVE ZANGLES

Zing jij de hele dag door en zou je meer willen leren over hoe je de juiste techniek gebruikt? Heb je ambities in de muziek of musicalwereld en wil je ervoor zorgen dat je op een gezonde manier avond aan avond kunt zingen? Ben je fan van Ariana Grande, Willemijn Verkaik, Justin Bieber of een andere artiest en wil je graag zijn of haar muziek leren zingen? Heb je geen professionele ambities in de muziek maar wordt je gewoon super blij van zingen? Dan is prive zangles zeker iets voor jou!

Heb je nog weinig ervaring met muziek of zangles?

Wees niet bang! Er wordt niet van je verwacht dat je al noten kunt lezen. Ook hoef je geen bladmuziek mee te nemen naar je eerste lessen. Starten met zangles is al spannend genoeg van zichzelf. Aan de hand van muziek die je zelf kiest werken we aan (basis)technieken. Weet je nog niet goed wat voor een muziek bij je past? Dan kijken we samen naar geschikte muziek om te zingen en naar wat je wilt leren. Ik luister graag naar jouw wensen en behoeften en speel hier in de lessen op in. Tijdens de lessen probeer ik altijd te letten op een goede balans tussen het ontwikkelen en verbeteren van techniek en ‘gewoon lekker leren zingen’.

Toch liever leren in een groep? Kies dan voor de groepsles!

Al behoorlijk zangervaring?

Ook als je al best wat ervaring hebt met zang, kun je terecht bij Zangstudio Eigenwijs. We zullen dan waarschijnlijk minder werken aan de basis, maar meer aan effecten en het bereiken van bepaalde geluiden en het uiterste uit je stem halen. Je kunt zelf muziek aandragen waarin jij tegen uitdagingen aanloopt, of aangeven wat je precies wilt bereiken zodat we daar muziek bij kunnen zoeken.

Prive zangles voor kinderen

Ook kinderen vanaf 8 a 9 jaar kunnen terecht bij Zangstudio Eigenwijs voor zanglessen. In deze lessen werken we op een speelse wijze aan de zangtechniek en het ontdekken van de mogelijkheden van de stem. Daarnaast is er tijd om gewoon even lekker te zingen, omdat het zo leuk is. Ook kinderen mogen zelf kiezen met welke muziek ze willen werken, al wordt er wel meegekeken of de muziek geschikt is voor de nog jonge stemmen. Nog meer dan bij de volwassen lessen staat plezier in deze lessen hoog in het vaandel.

Veelgestelde vragen over privé zangles

Kan iedereen leren zingen?

Ja, in principe kan iedereen leren zingen. Deze vraag wordt me meerdere keren per week gesteld. Iedereen kan een liedje leren zingen en toon leren houden. Daarnaast leer je tijdens zangles de juiste technieken gebruiken waardoor je meer kanten van je stem leert kennen en gebruiken. Hoewel iedereen kan leren zingen, zal niet iedereen een popster worden.

Ik heb totaal geen zangervaring, kan ik dan toch op zangles?

Natuurlijk! Zangstudio Eigenwijs is er voor iedereen, met of zonder ervaring. Voorop staat het plezier in zingen, als je dat hebt, dan is zangles misschien wel helemaal jouw ding! De ervaring doe je vanzelf op door de lessen en het zingen thuis, in de douche of in de auto. Hoe minder ervaring je hebt, hoe meer vooruitgang je kunt boeken!

Moet ik noten kunnen lezen voor zangles?

Noten lezen is niet nodig, als je het al kunt is het soms handig, maar vaak wordt er in mijn lessen gezongen aan de hand van de songtekst. Als je een liedje gekozen hebt voor de les, ken je de melodie van het lied vaak al redelijk. In de zangles lopen we het altijd nog even door, en komen we er achter of er nog wat stukjes onduidelijk zijn. Soms heb ik bladmuziek van een lied en kan het zijn dat ik die geef om te gebruiken. De noten hoef je dan niet te kunnen lezen maar door de lijntjes te volgen kan het soms als ondersteuning dienen om te weten of je ergens omhoog of naar beneden moet.

Mag ik zelf liedjes kiezen tijdens een les?

Natuurlijk! Ik ben er sterk van overtuigd dat je de meeste plezier hebt bij het zingen, als je liedjes zingt die je zelf leuk vindt. Je zingt immers voor jezelf en niet voor mij. Uiteraard wil ik altijd meedenken en helpen bij het kiezen van liedjes voor je. Het kan ook voorkomen dat me een lied te binnen schiet dat ik bij je stem vind passen. In dat geval zal ik dat altijd laten weten, maar is het aan jou of je het daadwerkelijk wilt zingen.

Op welke dagen wordt er zangles gegeven?

Ik doe de zangstudio naast een baan in loondienst. Hierdoor zijn de lesmomenten beperkt en geef ik enkel les op maandagmiddag, maandagavond en donderdagavond.

Moet ik voor publiek zingen?

Nee, je hoeft niet voor publiek te zingen. Wel organiseer ik 1x per jaar een voorzingavond aan het einde van het lesjaar. Deelname is niet verplicht maar ik stimuleer het wel. Zoals op de pagina ‘over Marjon‘ te lezen is kom ik zelf van heel ver en durfde ik echt niet op te treden. Doordat ik in de afgelopen 20 jaar door een aantal mensen positief gestimuleerd ben om het toch af en toe te doen, heb ik grote stappen gezet en meer vertrouwen gekregen. Ieder jaar weer zijn er meerdere leerlingen die het héél spannend vinden maar achteraf blij zijn dat ze het gedaan hebben.